Arrangementer

10/12-2019

Foreningen har til formål at hjælpe de frivillige sociale foreninger, der ikke har en e-mailadresse eller på anden vis har mulighed for at kommunikere digitalt med omverdenen.

Foreningen opretter i samarbejde med den frivillige en samarbejdsaftale, hvoraf fremgår at den frivillige ønsker den digitale korrespondance videresendt i papirbrev.

E-administrationen hjælper også gerne borgere med f.eks.

- Den digitale postkasse
- NemID
- Indtastning af forskudsopgørelse mm.

30/11-2019

Har du brug for inspiration og ideer til lokale oplægsholdere / musikere?

Eller har du nogle gode foredragsholdere du kan anbefale andre?

Så send dem / mail dem til os, så skriver vi dem på listen til fælles inspiration og gavn.

Tak for din hjælpsomhed.

30/10-2019

Vi kender det.Vi bliver rørte af et bestemt stykke musik eller vi mærker afslapning, hengivelse eller måske modstand mod noget, vi hører. Musik har evnen til at snige sig bag om vores vilje og berøre os. Mulighederne for at anvendemusik og lytte mere bevidst i vores hverdag for at undersøge alt det sunde i os.Omdrejningspunktet denne aften står i musikkens tegn. Når musiker og muskikterapeaut Hanne Raffnsøe fra Svanevig Hospice kommer forbi Guldborgsund Frivilligcenter og fortæller om arbejdet som musikterapeaut.

Samtaleaften for efterlevende, giver mulighed for at mødes og tale med andre mennesker, der også har oplevet et personligt tab. Når tanker deles med andre, viser det sig ofte, at man ikke er helt alene, og nye perspektiver kan dukke op.Til at igangsætte samtalerne har vi inviteret forskellige oplægsholdere, som på den ene eller anden måde har erfaringer med, hvad mennesker i sorg ofte er optaget af.

22/10-2019

For alle, der har et ønske om at deltage i begejstringsmødet, husk på at datoen er ændret. Der er masser af ild og glød - den 22. oktober fra 16.00 - 19.00.

Så husk at ændre det i din timeplanner/iPhone/laptop/tablet/vægkalender.

Når man som frivillig arbejder med mennesker, der står midt i en af livets store kriser, kan man komme til at investere så meget af sig selv i projektet, at man selv bliver afladt med tiden.

Center for Frivilligt Socialt Arbejde har et kursus, der skal give de frivillige gnisten og gejsten tilbage.

Den 22. oktober fra klokken 16.00 til 19.00 inviterer CFSA og Guldborgsund Frivilligcenter frivillige fra alle medlemsorganisationer til et fyraftensmøde, hvor der bliver tanket op med livsglæde.

Det bliver med personlige fortællinger, musik og højt humør, at lærer, Trine Alvilda Jensen fortæller om, hvordan man som frivillig lærer at skærme sig selv og alligevel give det fra sig, man skal.

08/10-2019

Frivillige Voksenvenner afholder netværksgruppe for unge 18-25 årige med lille netværk.

SAMMEN KAN VI: Snakke, gå til koncerter, i biffen og på udstillinger, se og spille teater, høre og spille musik, tegne, male og chatte og være på de sociale medier, lave mad og spise sammen og HYGGE!

07/10-2019

Sorg er måske den mest brutale menneskelige oplevelse. Men sorg er også dybt naturlig, og ingen slipper for den. Så hvordan overlever man turen gennem sorgen? Hvordan navigerer man i den? Og hvor meget kan man selv gøre – sådan helt konkret – for at mildne rejsen?
Disse og andre helt konkrete spørgsmål svarer Esben Kjær på denne aften til et foredrag om, hvor vi kan handle i sorgen, og hvor vi er nødt til bare at lade os slæbe af sted af sorgen, mens den gør, hvad den skal.
Sorgen går ikke væk. Men Esben præsenterer masser af konkret viden og værktøjer, der kan anvendes direkte af nuværende og kommende efterladte til at få et bedre sorgforløb.
Esben Kjær, som selv har mistet sin søn, har skrevet bøgerne »Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde resten af livet« (2016) og »Døden – en overlevelsesguide« (2019). Begge bøger bygger på omfattende research og ekspertinterviews - viden, som Esben deler ud af under foredraget.

Foredraget varer ca. halvanden time, plus 30 minutter samtale med puplikum -  undervejs vil der være  en pause, Hvor der er mulighed for at få en kop kaffe/ the.

DØRENE ÅBNES kl. 19

Alle er velkommen

 

04/10-2019

Et cafemøde giver dig mulighed for, at møde andre fibromyalgiramte og pårørende i dit nærområde, så der er rig mulighed for netværksdannelse!

På cafémødet vil socialrådgiver Berit Pedersen og Merete Hornecker fortælle om foreningens arbejde, og kort orientere om gældende lovgivning på området, herunder om reglerne for støtte til at opnå og fastholde en plads på arbejdsmarkedet, sygedagpenge, fleksjob, ressourceforløb og førtidspension.

Der er ikke mulighed for individuel sagsbehandling.

Efter oplægget om den sociale lovgivning, vil der være gruppearbejde med spørgsmål omkring hverdagslivet med fibromyalgi.

Derefter er det jeres inputs som kommer på banen, da det først og fremmest er jeres møde og jeres mulighed for at dele erfaringer med hinanden.

Mødet er af 3 times varighed og der vil være lettere forplejning undervejs (kaffe, te, vand, frugt og snacks).

Det er gratis at deltage, dog skal du huske at tilmelde dig/jer grundet begrænset pladser.

 

03/10-2019

Carsten Stoemann Rasmussen, der er formand for OCD lokalgruppe Lolland-Falster, inviterer til erfaringsudveksling og lægger op til diskussion i en hyggelig og rar atmosfære. Vil du bare se på, er du også velkommen.

OCD er en sygdom, man tidligere med et dårligt begreb kaldte tvangsneurose. Det er en langt mere kompleks lidelse, og man skal næsten selv have prøvet det på egen krop, for at forstå hvor invaliderende, den er.

Møderne er åbne for alle, og man forpligter sig ikke til andet end at møde frem den ene gang - selv om man naturligvis er velkommen til at vende tilbage.

02/10-2019

Angstforeningen tilbyder selvhjælpsgruppe

Formålet med selvhjælpsgruppen:

- Give deltagerne mulighed for at møde ligesindede og finde ud af, at de ikke er alene med deres angstlidelse.

- Skabe en rar atmosfære, hvor deltagerne tør tale om det, der er svært og give konstruktiv feedback.

- Gruppedeltagerne bakker hinanden op og støtter hinanden i arbejdet ud af angsten.

 

02/10-2019

VeteranCaféen er et sted hvor veteraner kan mødes og drøfte deres oplevelser fra deres missioner. Caféen er også et sted, hvor man kan få input til, hvor man kan få hjælp hvis dette ønskes.