Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  
  • BLI FRIVILLIG

Bli Frivillig

Ja, jeg vil være frivillig, og jeg ved hvad jeg vil lave!

Så finder du den eller de aktuelle foreninger under medlemmer. Du er altid velkommen til at ringe til kontaktpersonen og høre om den pågældende forening har en frivillig indsats, der passer til det du gerne vil.

 

Ja, jeg vil være frivillig, men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg vil lave ...

Vi hjælper dig - Ring til Guldborgsund Frivilligcenter og aftale en tid til en afklarende samtale tlf.: 54 82 00 55

Det er vigtigt at du finder den rigtige frivillige indsats. Det skal passe til dit interesseområde, din tid og dit behov. Vi stiller en del afklarende spørgsmål - ganske uforpligtende, og præsenterer dig for foreninger eller arbejdsgrupper, der kunne opfylde dit ønske. Når du går, har du op til 4 forskellige forslag med, som du kan gå hjem og undersøge, ringe til, stille spørgsmål til og besøge - inden du beslutter, hvor du synes din indsats er mest værdifuld.

 

Njaa, jeg ved ikke rigtigt?

Der kan være mange grunde til at blive frivillig - frivillige er mindre ensomme, mindre syge, lykkeligere end mennesker, der ikke er frivillige.

Og der kan være mange flere grunde til ikke at blive frivillig. Det kan være at den sociale insats får det til at stritte - ved ikke lige, hvad jeg skal stille op med en gammel - hjemløs - incestramt eller et barn, der græder.

Det kan være uvidenhed - det tager arbejdet fra redelige folk, alle frivillige trænger selv til hjælp eller lignende udsagn. Det er dem Guldborgsund Frivilligcenter arbejder på lægge realisme i, så kom og bliv klog på den frivillige indsats. Alle samtaler er lige vigtige, og det er ikke vores opgave at presse dig ud i noget, kun at oplyse dig om den store indsats de frivillige lægger i det de brænder for.

 

Du bestemmer, suverænt!

- OG, der er brug for alle slags frivillige. I nogle foreninger forvalter de flere hundrede tusinde kroner om året, og har ikke sædvanligvis kontakt til brugerne - masser af administrationsopgaver og f.eks. fundraising på pænt brevpapir. I nogle foreninger er hovedformålet underholdning, med alt hvad det indbærer af kontakt til pressen, tage billeder, lave plakater etc. I nogle foreninger er det kontakten med de virkeligt udsatte, der er det bærende, nærværet, det at have en stor viden om, hvor man kan hente yderligere støtte. Opgaver så forskellige som nat og dag.

  • du kan vælge at lære noget nyt
  • du kan vælge at stille dine allerbedste færdigheder til rådighed eller
  • du kan være nærværende, som den du er.

Det er hele den viden om alle medlemmernes specielle funktion og indsatsvilkår, som vi stiller til rådighed for dig på Guldborgsund Frivilligcenter, så hvis du er usikker, så kom og hør mere om den frivillige sociale indsats i Guldborgsund. Ring til Signe på kontoret og bestil en samtale tlf.: 54 82 00 55

 

.