Forenings Nyhedsarkiv

24/06-2019

Man behøver ikke at blive forelsket for at få god hjertemotion. Hjerteforeningen Guldborgsund starter efterårs-sæsonen ud med et tilbud om "Hjertemotion". Det er én, fast dag om ugen, hvor der vil være smil på læben og sved på panden.

Det foregår torsdage fra og med 5. september. Under kyndig vejledning fra fysioterapeut Jakob Jensen er der motion for både hjerte og andre muskler. Det foregår i Glassalen på Bakkehuset, Fjrodbakken 79, Nykøbing.

Ud over motion får man frugt og vand samt godt samvær. Det koster 100 kroner om måneden at deltage - og man behøver ikke være medlem af Hjerteforeningen for at være med.

24/06-2019

SOMMERFERIEN STÅR FOR DØREN

Med udgangen af uge 27 holder Guldborgsund Frivilligcenter sommerferie, frem til starten af august.

De nøjagtige dage er fra den 27. juni til den 5. august 2019
Også de forskellige, frivillige foreningers bestyrelser holder - som hovedregel - sommerferie.

Det gør det frivillige arbejde derimod ikke. Kerneydelserne, som de over 200 frivillige foreninger og projekter i kommunen står for, vil fortsætte. Det er blot kurser, møder og udadvendt arbejde, der lukker ned.

Vi håber at hilse på Jer alle til en ny og spændende efterårssæson. Og ønsker også Jer en god sommer.

21/06-2019

Torsdag den 20. juni blev Årets Frivilligpris overrakt ved en reception på Toldcafeen i Gedser - og hvor man inden havde naturvejleder Johnny Madsen til at vise rundt på Danmarks absolut sydligste punkt.

Årets prismodtager er Carsten Stoemann Rasmussen, der får prisen for sit arbejde med OCD-foreningen. OCD er en sygdom, der tidligere blev kaldt tvangsneurose. I dag ved man at det er en meget mere kompleks lidelse, der kan ødedlægge hverdagen for de ramte.

- En gang om måneden kommer Carsten Stoemann Rasmussen på centret. Han låser op, laver kaffe og gør sig klar til at snakke om den hverdag han ved er så svær for mange. Han ved det, for han er selv hårdt ramt. Det ved vi, fordi han har skrevet en modig selvbiografi om at leve med OCD, sagde centerleder Birgitte Zimling ved overrækkelsen.

Carsten Stoemann Rasmussen, OCD lokalgruppe Lolland Falster nr. 3 fra højre.

20/06-2019

Sydhavsøernes katte SOS kan den 12. august fejre fire års fødselsdag. Det har man valgt at fejre med en lille begivenhed den 10. august. Der kommer mere information om den sag senere.

Sydhavsøernes Katte SOS blev egentlig startet ved en tilfældighed. Jeanette Vellier havde tre katte og var tilfreds. Men en dag så hun en sort, langhåret kat, og tog den til dyrlæge. Katten var gravid og før Jeanette Vellier vidste af det, var hun involveret i at redde katte. Nu har hun 25-27 kattemødre, og de har et skiftende antal katte at passe. I øjeblikket 11 kuld.

- Vi planlægger at holde en lille event den 10. august, fortæller Jeanette Vellier. Men der kommer mere om foreningen og eventen, når vi kommer nærmere selve dagen.

Foreningen er med i gruppen af andre medlemmer.

14/06-2019

Vi bevæger os mod en stadigt stærkere, grøn bevidsthed. Det er den enkle tese bag professor ved Københavns Universitet, Quentin Gausset's forskning.

Ordet klima er overalt - i valgkampe, i daglig tale mand og kvinde imellem, i kurser i børger - og nu altså blandt de frivillige.

Gausset's forskning peger på, at grøn omstilling kræver at vi tilpasser os samfundets tarv i højere grad end hidtil. Men det man vinder er også meget. Grøn omstilling er med til at give en følelse af at være med til at løse problemerne - ikke at være en del af dem. Og det giver optimisme og lysere syn på verden.

Ingerfair - frivillig-gruppernes private videnstank - har sat fokus på frivillige og grøn omstilling. Ingerfair udgav den 10. juni bogen VIGØR og har i den kommende tid grøn omstilling på skemaet.

Man kan lytte til Podvast med Gausset på siden her.

14/06-2019

Mødrehjælpen i Nykøbing Falster har netop fået 5000 kroner fra Inner Wheel Danmark. Pengene skal bruges på at sikre en dag i Knutheborg Safaripark for en gruppe trængte børn og unge.

Inner Wheel er verdens største kvindeorganisation og fungerer på samme måde som Rotary Club, eller Lions klubberne. Den har repræsentanter i FN og fungerer på NGO-plan i mange sammenhænge.

Inner Wheel er ikke en hjælpe-organisation som sådan, men har nogle få midler at give ud af, og i dette tilfælde er de godt givet ud, mener Dianna Lose fra Inner Wheel i Nykøbing.

Det er Lolland Falster Folketidende, der fortæller historien torsdag den 13. juni.

14/06-2019

Hvis du nogensinde har prøvet at yde et andet menneske hjælp uden at få andet end tak for det - så ved du lidt om, hvordan det er at være friviilig. Og det er et arbejde, der giver lykke-følelse, som ikke kan findes mange andre steder.

En storstilet undersøgelse, der blev delvist færdiggjort sidste år af Statens Folkesundhed med et interview-materiale på mere end 14.000 personer,viser at frivillige helt enkelt er lykkeligere end andre mennesker.

Forskerne har spurgt ind til, hvordan folk har det i hverdagen og hvordan de selv føler, de fungerer mentalt. Og tallene ligger hinsides statistisk usikkerhed. 50% af de, der er frivilligt aktive oplever at have bedre mental sundhed og større lykkefølelse i hverdagen.

Tallene fremkom altså sidste år, men er en del i et større projekt ABC-sundhed, der skal sikre bedre mental og fysisk sundhed for danskerne.

Og én ting, der virker er at gøre noget for andre. Man kan læse meget mere om ABC Sundhed via dette link.

14/06-2019

I september indkalder Center for Socialt Arbejde til årets "Netværksdøgn". Det foregår den 28.-29.august i Vejen.

Nye former for at deltage i frivilligt arbejde, lokale projekter hvor flere grupper går sammen, og maden som social agent. Det sidste handler vist om det samme vi kaldte at snakke ved bordet i forne tider.

Netværksdøgnet er for de fire, faglige netværk i CFSA, samt ledernetværket i FriSe. Sidste tilmelding er den 25. juni.

12/06-2019

Der findes en lang række fonde, man kan søge og nogle af dem har frister for, hvornår mankan ansøge om at komme i betragtning.

Spies Fonden, der uddeler penge til almennyttige formål har ansøgningsfrist den 1. august.

Velux Fonden, der uddeler penge til foreninger og frivillige organisationer med en lang række formål har ansøgningsfrister den 2. september og 28. november.

Og så har AP Møller Fonden afsat 750 millioner kroner til støtte efter princippet: Hjælp til selvhjælp. Fonden prioriterer at støtte et bredt felt af ansøgere, der har til formål at hjælpe udsatte borgere. Her er ingen ansøgningsfrist, men bestyrelsen afholder nogle møder i november, hvor man tager stilling til ansøgningerne.

 

12/06-2019

De frivillige får næppe noget større chok ved at læse konklusionen på den nye bog om frivillighed og civilsamfund: Der bliver flere ældre og færre i den arbejdsdygtige alder, der engagerer sig i frivilligt arbejde.

Professor Lars Skov  står bag et indlæg i bogen Usikker modernitet, der netop er udkommet på Hans Reitzels forlag.

Og udviklingen er tydelig. Siden 1990 er antallet af ældre over 72 år firedoblet, mens de yngre generationer svigter det frivillige arbejde.

Man kan bestille bogen her.

Den er redigeret af Morten Frederiksen og rummer en række indlæg om Danmark og danskerne anno 2019.