Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Begivenheder

Foreningernes Dag 8. september 2018

Som en gentagelse af sidste års store succes afvikles en fælles ”Foreningernes dag” for alle typer af foreninger i Guldborgsund Kommune.

Du kan se dagens program her

Står I og mangler nye medlemmer eller nye frivillige hænder, og har I lyst til at vise jeres forening frem, så stiller Fritidsafdelingen i Guldborgsund Kommune i samarbejde med Vores Nykøbing, Guldborgsund Frivilligcentret og Lindholm Indefra - Nykøbing F. midtby gratis til rådighed for jer, så I kan vise jeres aktiviteter frem. F.eks. at invitere borgerne til et spil krolf, give de unge en ridetur på en hest, vise Laudrupfinten i fodbold eller fortælle, hvor lidt der skal til for at bekæmpe ensomhed - alle kan deltage.

Formålet med ”Foreningernes dag” er at tilbyde alle foreninger mulighed for at præsentere deres aktiviteter for kommunens borgere og andre interesserede. Her understreger vi efter erfaringer fra sidste år, at det er vigtigt at tænke en form for aktivitet ind i ens stand for dermed at vække interesse for forbipasserende.
Hvad skal borgerne bruge deres fritid på?

Synlighed er vigtig for alle foreninger, både fordi synligheden trækker medlemmer og frivillige til, men også fordi alle gerne vil bo i et område med mulighed for aktivitet og netværk, både dem der har været her i mange år, alle de nye tilflyttere og dem der ikke har besluttet sig for at flytte hertil endnu.

Frivilligheden er en fest
- en fest som holdes alle dage i hele Guldborgsund; den fest er ikke mulig uden jer og jeres indsats, og det vil vi gerne gøre noget for at sætte fokus på.
Deltagelse er GRATIS.

I forbindelse med tilmeldingen vil vi gerne vide, hvor meget plads I skal bruge (gerne i m2), hvilken aktivitet I vil vise på standen, om I skal bruge strøm, om I ønsker sparring til ideer til aktiviteten på jeres stand, hvor mange frivillige der bemander standen. (oplyses ved tilmelding)

TILMELDING til foreningernes dag:

Hvis I allerede nu ved at jeres forening vil deltage kan I nu tilmelde jer her,


Brugernavn: forening18
Kodeord: forening18


Sidste frist for tilmelding er d. 17. august, dvs. kort tid efter informationsmødet.

Spørgsmål kan rettes til:

André Andersen, Erhvervs- og citychef, Vores Nykøbing, aa@voresnykobing.dk tlf. 4018 4873
Trine Bring Frederiksen, Foreningsrådgiver, Borger & Branding tbf@guldborgsund.dk tlf. 2518 0375
Lone Svendsen, Fritids- og foreningskonsulent, Borger & Branding losv@guldborgsund.dk tlf. 2518 0337
Birgitte Zimling, Centerleder, Guldborgsund Frivilligcenter, bli@fri-villig.dk tlf.: 5128 1205
Nicky Bertelsen, Projektmedarbejder, Lindholm Indefra, ejdnib@domea.dk tlf. 24416557

Den Tredje Alder - muligheder og frirum

Vil din forening synliggøre jeres lokale aktivitet?

Borgerservice har i år fokus på ældreliv, og derfor har de spurgt, om frivillige vil være med til at sætte fokus på gruppen lige før pensionsalderen, og vi har
hastet med at inddrage Frivilligværterne i ældreplejen også.

Vi har lagt en ramme, som består af "Den tredje alder - muligheder og frirum"

Lørdag d. 6. oktober kl. 10 - 13, Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, åbner festen - og så står biblioteket til rådighed for  25 frivillige organisationer, som må lave en stand. Der er oplæg i glassalen. (materialet kommer senere)

I tiden op til, kan frivillige organisationer bidrage med at fylde opslagstavlerne med den gode historie, og opslagstavlerne vil stå i biblioteket, så alle kan gå ind og se dem.

I ugen efter  uge 41 opfordrer vi alle lokalområder til at lave et fællesarrangement med et tema, der lægger sig op ad emnet - f.eks. et oplæg med en medarbejder fra
Borgerservice, Velfærdsteknologi  eller en helt tredje idé - vi hjælper med ideer.

Hvilke muligheder, der bliver for aktiviteter, som lægger sig op ad temaet i den uge, sætter kun de enkelte foreninger grænsen for, og alle lokale foreninger kan deltage - det skal være gratis og alle må deltage uanset alder.

Synliggørelse?

Vi reklamerer på de digitale standere og i Fritidsnyt. Hele programmet i alle
lokalområderne bliver sendt til alle 62 - 70 årige enten i e-boksen, eller hvis borgeren ikke har det, så kommer det med post - det er over 6000 borgere.

Ring for yderligere oplysninger og tilmelding til Signe Schneekloth, Centermedarbejder på tlf.: 51 18 70 40

 

.