Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Artikler om foreningerne

20/12-2017

Otte medlemmer af det nye frivilligråd skal vælges af 110 foreninger. Fire medlemmer skal komme fra små foreninger og organisationer, mens fire skal komme fra store foreninger. Det kan du læse mere om på Altinget, se længere nede.

Minister Mai Marcado udpeger selv formanden som bliver formand for Mødrehjælpen Mads Roke Clausen, se artiklen i Altinget, se længere nede.

20/12-2017

Her i Centeret kan vi godt mærke de frivilliges aktivitetsniveau er faldet, og for os er det også dejligt at kunne få tid til at rydde op i bunkerne og gøre sig klar til at tage hul på et nyt år.

Vi vil gerne sende et varmt julehjerte til alle de 2599 frivillige i Guldborgsund, som året rundt rækker en hånd ud til de 35.400 borgere, der har brug for støtte.

15/12-2017

Center for Frivilligt Socialt Arbejde (Statens center for støtte til sociale frivillige) har de sidste år arbejdet på en frivilligrapport. den første del udkom i foråret og handlede om størrelsen af den frivillige sociale indsats på landsplan. Den viste at 4 ud af 10 danskere har deltaget i frivilligt arbejde inden for det sidste år - det er 39 %. Og du kan downloade del 1 her

Del 2 ser på Kommunernes engagement på det frivillige velfærdsområde - hvordan samarbejder man med foreningerne og det øvrige Civilsamfund og 86 % af kommunerne har deltaget i undersøgelsen.

Du kan downloade hele del 2 her

 

08/12-2017

Decemberkonferencen der hvert år afholdes af Center for Frivilligt Socialt Arbejde (som er statens støttecenter for social indsats), havde i år besøg af Børne- og Socialminister Mai Mercado. Hun glædede sig over at den nye Civilsamfundsstrategi er blevet vedtaget og hun lancerede samtidig en ny konstruktion af Frivilligrådet.

24/11-2017
Nyhedsbrevet fra Guldborgsund Frivilligcenter bliver sendt til alle medlemmers kontaktperson. Nyhedsbrevet er for alle sociale frivillige i Guldborgsund, så derfor kan du læse hele nyhedsbrevet her.
13/11-2017

Jeg ville være så ærgerlig, hvis en frivillig som Marie Baad Holdt konsulent i Ingerfair, gik min næse forbi - ikke desto mindre er det altså sket for en større organisation, og de ved det sikkert ikke engang.

Maries forsøg på at blive frivillig munder ud i denne artikel trykt i Altinget, og desværre er den ikke enestående. Vi ved at op til en tredjedel af dem der melder sig som frivillig aldrig bliver kontaktet og selv om de bliver kontaktet er det op mod halvdelen der aldrig hører mere efterfølgende.

10/11-2017

Årets Social Frivilligpris gik i år til formand for Hjernesagen ROSE BRUSEN og med hende de frivillige i Hjernesagen Guldborgsund.

Det er Roses utrættelige arbejde i nævn og udvalg og hendes evne til at sætte hjernesagen på dagsordenen, som udløste prisen.

Prisen består af en event i juni 2018 for Rose Brusen og de frivillige i Hjernesagen Guldborgsund, som Guldborgsund Frivilligcenter arrangerer.

Hvis du klikke på mere, kan du læse hele talen ved afsløringen af Årets Sociale Frivilligpris 2018, som blev holdt af formand for Guldborgsund Frivilligcenter Jan Riis.

10/11-2017

Det har ligget bestyrelsen på sinde, uden i øvrigt at tage et politisk standpunkt, at give et forslag til spørgsmål/emner, som kan stilles til de opstillede byrådskandidater.  

Bestyrelsen håber dermed, at I kan få lyst til, hvis lejligheden byder sig, at sætte fokus på den frivillige sociale indsats i valgkampen.

Alle ønskes en god og fair valgkamp. 

Læs spørgsmålene under mere ..

06/11-2017

Du kan gennem en registrering hos TechSoup blive tildelt sponsorstøtte, som direkte giver dig lavere indkøbspris på f.eks. Microsoft Office.

TechSoup har en dansk medarbejder, som sidder på FRISE's kontor i Aarhus (Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark - vores hovedorganisation), så det er altid muligt at få hjælp på dansk.

 

13/10-2017

Gå ind på Facebook og "SYNES GODT OM" Guldborgsund Frivilligcenter. 

Du vil løbende få informationer om, hvad der sker af aktiviter inden for det frivillige område.