Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Artikler om foreningerne

27/01-2020

Ingerfair, der er en kursusvirksomhed med speciale i friviiligt arbejde, har sammen med et mikrobryggeri lanceret "Frivilligbajeren". Den er udsolgt, men kommer nu i en ny udgave. Frivilligbajeren 2.0. Man kan lytte til en podcast på Ingerfairs hjemmeside, via dette link.

Fordelen ved at lytte, er at man får mulighed for at vinde en six-pack af de nye øl. Overskuddet går til at skabe jobs på mikrobryggeriet for folk, der ellers ville stå udenfor arbejdsmarkedet.

 

08/01-2020

Diabetes Foreningen i Guldborgsund indkalder til generalforsamling den 5. februar klokken 19.00.

Generalforsamlingen foregår på Guldborgsund Frivilligcenter, Banegårdspladsen 1a i Nykøbing.

Dagsorden i følge vedtægterne.

Man skal tilmelde sig til Christina Graae på telefon 28 42 25 94

07/01-2020

Frivilligcenterets helsidesannonce i FritidsNyt udkommer følgende uger

Uge 4 udgivelsesdato 22. - 23. januar - deadline d. 15. januar

Uge 8 udgivelsesdato 19. - 20. februar - deadline d. 12. februar

Du kan her dovnloade alle udgivelsesdage og deadlines.

06/01-2020

På Saxenhus sidder en gruppe udlændinge; nogle går i skole, nogle går på arbejde, andre er i praktik.

De har dét til fælles, at de gerne vil lære dansk. Ikke kun sprog, men omgangsformer og kultur i landet. De er godt på vej i deres integration, men leder nu efter nogle danskere, der kan hjælpe dem på vej.

Der tales kun dansk i gruppen, så man behøver ikke at kunne andre sprog. Det vigtigste er lysten til at lære fra sig. Det er Netværksfamilier Guldborgsund, der står bag dette projekt og formand Inger Bojesen kan kontaktes på dette mobilnummer: 61 30 62 89

06/01-2020

Hvis du står i en livskrise, eller føler dig stresset, så er et mande-fællesskab måske en vej fremad. Det mener Jan Riis, der er ved at lancere et nyt tilbud til mænd.

8 mænd mødes 1 gang om ugen i 8 uger for at diskutere og hjælpe hinanden. Hver uge har et særligt tema, der er udviklet af mænd - for mænd.

Mange mænd har svært ved at tale om følelser. Og de vil ofte hellere snakke med andre om deres succeser end om, at de er i en krise. Stress, skilsmisse eller arbejdsløshed er blandt de kriser, mange mænd kommer igennem - med større eller mindre succes.

"Kom videre mand" er et gennemprøvet og succesfyldt koncept. Og prisen er rimelig. Det er nemlig gratis at deltage.

Målet er blandt andet at mænd danner netværk med andre mænd og får værktøjer til at komme videre. De otte møder har alle et forskelligt tema. På den måde opnår man, at mænd kan få støtte, råd og vejledning fra andre mænd til at styre sit liv i en ny og bedre retning.

- Det er ikke et hyggeprojekt. Det er faktisk hårdt arbejde, siger Jan Riis. Han stiller op som en neutral mødeleder, der skal lede mændene igennem de forskellige temaer.

Han kan kontaktes på telefon 40 45 09 74.

06/01-2020

Igen i 2019 blev det hamret fast med syvtommersøm: Danskerne er vilde med at hjælpe i juletiden. Man kan næppe finde én hjemløs, der ikke har fået et tilbud om and, flæskesteg, risalamnde, eller det hele på én gang.

Laura Auken, der er centerleder hos Center for frivilligt Socialt Arnejde fremhæver det dobbelte i julehjælpen:

- Der er ingen tvivl om, at når så mange engagerer sig i julehjælp, handler det både om at gøre noget godt for andre - og noget godt for én selv. For nogle skilsmisseforældre kan det at invitere andre til julemiddag være en substitut for den juleaften, de ikke får med børnene, eller det kan være en bekvem udvej for ikke at komme til en juleaften, hvor man véd at der vil være langt flere understrømme af spænding og mistro end juleglæde.

Men Laura Auken ser julehjælpen som en god indgang til at rekruttere nye helårs-frivillige.

- Hvis man gerne gør en indsats juleaften, er der noget at bygge på. Vi ved, at den slags engagement, kan være en god indgang til et mere fast og varigt engagement i frivilligt, socialt arbejde, konstaterer Laura Auken.

06/01-2020

Efter seks år på formandsposten hos Kræftens Bekæmpelse i Guldborgsund kommune har Thorstein Labæk meddelt, at han træder tilbage.

Det sker ved foreningens generalforsamling, der finder sted den 18. marts.

- Det har været seks år med spændende udfordringer, og jeg vil gerne sige tak til lokaludvalg, samarbejdspartnere - og ikke mindst den øvrige bestyrelse - for den opbakning jeg har fået, siger Thorstein Labæk, der gerne forsætter som menigt bestyrelsesmedlem.

Så, hvis nogen går rundt med en formand i maven, er det nu man skal kontakte Kræftens Bekæmpelse.

06/01-2020

I løbet af januar afholder Guldborgsund klommune fire møder rundt om. De har alle det same tema - nemlig at bo og leve i Guldborgsund.

Allerede mandag den 6. januar blev projektet skudt i gang med et møde på Rådhuset i Stubbekøbinng. Her var temaet "Det lokale Fællesskab", og oplægsholderne fra Liv i Stubbekøbing, Falsters Hjerte og Nordøstfalsters Fremtidsforening fra Horbelev.

Mandag den 13, januar kommer næste møde. Her er temaet "Det rige Hverdagsliv". Her er Guldborgsund Frivilligcenter blandt oplægsholderne. Det er også Saxkjøbing Turistforening og Quality Lolland. Mødested er Nysted Bio. Mødet er fra 19.00 - 21.00.

Ugen efter rykker cirkus til Ny Kirstineberg, hvor det handler om karriere og uddannelse. Her er Business LF, Vores Nykøbing og Lovestorm Lolland-Falster oplægsholdere. Mødet er fra 17.00 - 19.00.

Så er der en pause, inden man den 13. feburar har det sidste møde - i København. Det handler om at vende hjem til Lolland-Falster. Og her er eksilnetværket og CopenFalster oplægsholdere. Det sker på SOHO, Vesterbro, København og starter klokken 18.00.

05/01-2020

Center for frivilligt Socialt Arbejde har lagt en meget væsentlig artikel ud på sin hjemmeside.

Den er skrevet af psykolog  Henrik Lyng. Han tager udgangspunkt i, at mange frivillige engagerer sig i et område, de selv har haft tæt inde på livet.

- Derfor skal vi som organisation være opmærksomme på, hvordan de klarer sig, især hvis de er inde i personlige samtaler med andre, der har det svært, siger Henrik Lyng.

- Selv om man er velbehandlet og er kommet sig over en livskrise, kan dybe samtaler med andre, der er i en lignende situation sæte gang i erindringer og følelser, man troede var væk. Som organisation skal vi være beredte til at tackle den type konflikter, så de frivillige ikke brænder ud, siger Henrik Lyng.

Han skelner mellem den primære og den sekundære traumatisering. Primær er den bruger, der ønsker hjælp. Sekundær er den frivillige, der forsøger at hjælpe, men er for tæt på problemet selv.

Man kan læse hele den spændende artikel via dette link.

05/01-2020

Fra starten af februar lancerer Guldborgsund Frivilligcenter en ny hjemmesidde. Det er derfor, at kalenderen på denne side kun er ajourført med arrangementer til ultimo januar.

Den nye hjemmeside vil især adskille sig fra denne, ved at den vil være brugbar på mobiltelefoner og tablets. Derudover vil Facebook ligge direkte på forsiden og det er via den, man kommer til de nye arrangementer. Ellers vil alle informationer om frivillighed fortsat være tilgængelige i en ny og mere brugervenlig udgave.

 Det er derfor vigtigt, at alle medlemsforeninger lige tjekker deres opslag på den nuværende hjemmeside. Hvis I har fået ny kontaktperson eller andre af inmformationer er blevet overhalet af tiden, er det et fint tidspunkt at opdatere på.