Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Artikler om foreningerne

27/09-2017

Socialministeren har nedsat en taskforce før sommerferien, som skulle udarbejde nogle anbefalinger til regeringen vedr. en ny Civilsamfundsstrategi. Den er nu kommet med nogle anbefalinger og du kan her læse, hvad det kan indebære for den lokale frivillige sociale indsats.

Det kan få meget stor betydning i forhold til, om vi som frivilligcenter fremover skal underlægges Statens Center for Frivilligt Socialt Arbejdes regler og retningslinjer, frem for vores nuværende demokratiske og lokalt forankrede vilkår.

 

26/09-2017

Hvem fortjener årets sociale frivilligpris? Prisen gives til én frivillig/gruppe som i 2017 har gjort en særlig indsats. 

Alle kan indstille én frivillig/gruppe ved at indsende:

- Jeg indstiller følgende kandidat (navn, forening)

- Beskrivelse af indsatsen 

- Hvem indstiller (kontaktperson og telefon nr.)

20/09-2017
Else Mortensen og Alex Jørgensen, Guldborgsund Kommune, fortæller om ansøgningsformularens opbygning og arbejdsgangen i behandling af ansøgningerne.
20/09-2017

Vi kan alle blive ramt af psykisk sårbarhed - Giv lidt tid til dem der er ramt!

SIND Ungdom søger netop nu engagerede frivillige i Nykøbing F som har lyst til, at opstarte et helt nyt klubtilbud for unge psykisk sårbare mellem 16 og 35 år.  SIND Ungdoms klubtilbud er tænkt som et sted med aktiviteter og frirum, hvor man sammen kan bryde med den negative ring af ensomhed, der ofte følger med psykisk sårbarhed.

14/09-2017

I silende regn delte arrangørerne (Guldborgsund Kommune, Vores Nykøbing og Guldborgsund Frivilligcenter) 380 sandwich ud til frivillige fra 70 foreninger. Arrangementet blev taget godt imod både af de frivillige, af politikere og de borgere, vi gennem dagen talte med, og vi har modtaget ros fra bl.a. Borgmester John Brædder, Direktør Alma Larsen og Afdelingsleder på Forsorgshjemmet Saxenhøj & Fjordvang Martin Lohse (tryk på mere herunder).

Der var, ved evalueringsmødet mandag aften, bred enighed om, at det havde været alle tiders oplevelse på trods af regnen, og at alle havde lært rigtig meget af at være med til næste gang, for det satser vi på, at der bliver.

 

08/09-2017

Vi venter hvert år med spænding på kursuskataloget fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde, fordi der er så meget inspiration til vinterens aktiviteter.

Du får her teksten fra Nyhedbrevet, og du kan klikke dig videre til Centerets kursusbeskrivelser eller du kan besøge siden her

 

Så tæller vi ned til efterårets kursussæson for frivillige

Så er det tid til at gå på opdagelse i efterårets mange kurser og kompetencetilbud fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde. På deres kursusportal på frivillighed.dk finder du lige nu mere end 50 tilbud skræddersyet til frivillige og ansatte i foreninger og frivillige organisationer.

Nye kurser du kan se frem til ...

Den kommende kursussæson byder både på helt nye kurser og populære gengangere. Få et hurtigt overblik her:

28/08-2017

Vi var noget misundelige sidste år, da der i Fritidsafdelingen-, Folkeoplysningsudvalget- og DGI regi, blev udbudt en stribe kurser med et fantastisk indhold, så vi ønskede os i Frivilligcenteret at kunne få lov at tilbyde det til de sociale foreninger også - og nu er det lykkedes, og vi er meget glade. Her får du indholdet af nyhedsbrev nr. 128

14/08-2017
Tre frivillige: John, Jørgen & Kurt har sagt ja til, at hjælpe dig og din forening med §18 eller §79 ansøgning.
08/08-2017
Er du efterladt, og har du brug for hjælp og støtte i din sorg? Her finder du www.sorgvejviser.dk en vejviser over sorggrupper i hele landet, for efterladte efter dødsfald. Søg og klik dig frem via geografi, alder og type af tilbud. Sorgvejviseren indeholder kun de tilbud, hjemmesiden har kendskab til.
08/08-2017

Som Ordblind har du svært ved, at læse og stave, men der findes hjælpemidler til at gøre det nemmere for dig.

På Et liv som ordblind www.etlivsomordblind.dk, kan man læse om livet som ordblind og alle de muligheder der findes selvom man har svært ved, at læse og stave.

www.Ordtavlen.dk arbejder vi i øjeblikket med, at finde alle de hjælpemidler der kan afhjælpe, hvis man har udfordringer ved at læse og stave.