Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Artikler om foreningerne

20/09-2019

Mange foreninger mangler aktive. Men der kan ofte ligge problemer for nye "indbygget" i foreningen, viser ny forskning.

Det er Center for Frivilligt Socialt Arbejde, der har påvist, at der mange steder er en forventning om, at "sådan gør vi tingene her", som gør det svært for nye aktive at føle sig velkomne.

Derfor ender det ofte med brud, som koster alle kræfter. Man kan høre podcasten om emnet her.

 

18/09-2019

Birgitte Kyhn Nielsen fra Dance in Line, Nykøbing Falster blev mandag hædret af DGI med deres store træner-pris. Med æren følger en check på 50.000 kroner.

- Jeg tror det skal bruges til noget, der kommer alle danserne tilgode, siger Birgitte Kyhn Nielsen til TV2/Øst.

Bare to dage før havde Dance in Line opvisning ved Foreningernes Dag i Nykøbing.

En af de, der havde indstillet Birgitte Kyhn Nielsen er Dance in Lines formand, Karina Henriksen.

- Det er simpelthen fordi hun arbejder helt vildt for vores forening, siger hun til TV2/Øst.

18/09-2019

Lise Landgren er lokalformand for Lungesagen i Guldborgsund, og så sent som til Foreningernes Dag i lørdags, kunne man høre én af frugterne af hendes arbejde, nemlig Lungekoret, der underholdt på Lilletorv.

Nu har Lungeforeforeningen anerkendt hendes arbejde og udnævnt hende til at være Lungehelt. Det er en titel, man hvert år tildeler fire forskellige ildsjæle. Og denne gang altså Lise Landgren.

18/09-2019

Der var både smil og spontan glæde, da De to hyggekurve, som Morten Købmand havde udloddet til skattejagten blev uddelt. De to vindere er anonyme, men - som det ses - meget glade.

14/09-2019

Man kunne høre bokseklubben langt ned ad gågaden. De tørre hug, når boksehandsker mødte modtagerens handsker var ikke til at tage fejl af. Men det var hyggeligere end det lød, når man sad på en bænk i solskinnet denne lørdag formiddag i Nykøbing.

Der var masser af mennesker i bymidten. Ingen foreninger kunne klage over mangel på opmærksomhed.

tekst og lidt billeder se her ...
14/09-2019

Martin Lohse (G) er formand for kulturudvalget i Guldborgsund kommune og han åbnede Foreningernes Dag offcielt klokken 10.00 lørdag den 14. september.

- Det Danmark vi kender, er bygget op omkring foreninger. Det er den vigtige, demokratiske byggesten, ví alle kender, sagde han i sin åbningstale.

- Langt de fleste danskere kommer på et eller andet tidspunkt i forbindelse med en eller flere foreninger. Og i den sammenhæng oplever vi alle demokratiet live og direkte, mente Martin Lohse.

- Det er et godt tegn for Nykøbing, at vi har denne rigdom af foreninger og at de sammen med byens handlende tager denne dag op, er også et sundhedstegn.

Mener altså formanden for beyns kultur-liv.

09/09-2019

Hvis du, eller din forening har en idé, der kombinerer friluftsliv eller naturoplevelser med et socialt sigte, er der mulighed for at søge penge til at realisere drømmen.

Det er Frliluftsrådet, der uddeler to millioner kroner til foreninger, dergør en indsats for bedre borgernes fysiske, sociale eller metale sundhed gennem frilufts-oplevelser eller natur-ditto.

Man kan søge mellem 20.000 -100.000 kroner til projekter med sådan et indhold.

Ansøgningsfristen er 1. oktober i år. Man skal søge efter "Udlodningsmidler til Friluftsliv" på Friluftsrådets hjemmeside, som man finder her.

02/09-2019

De små, gratis glæder.

Og hvad enten man nu kan vinke til en rødkælk eller fløjte som en stær, er der smukt i de danske skove, når efteråret kom mer.

Det véd man i Hjerteforeningen - og man ved også, at det er godt for hjertet at gå en rask tur. Og når man så kombinerer de to med hyggeligt selskab - nå, ja så bør det være en opskrift på succes.

SØNdag den 29.september klokken ti - hvad der i gamle dage var skiftedag og den store markedsdag - Mikkelsmarkedet var kendt af alle, og tyendet fik løn og ny arbejdsgiver, så der var knald på - mødes man ved P-pladsen ved Middelaldercentret, og gør klar til en 4-6 kilometer gåtur i Hamborgskoven. Det hele ledes af naturvejleder Johnny Madsen.

Alle kan deltage, uanset medlemsskab. Men man bør huske travesko og praktisk tøj.

29/08-2019

69 foreninger har nu udfyldt det skema, der blev sendt rundt i forbindelse med generalforsamlingen i maj.

Men der mangler stadig nogle, der ikke har været forbi deres skema. Så har du og din forening udfyldt Jeres?

 https://survey.enalyzer.com/?pid=dupumamu

Se link i Nyhedsbrevet

Et ganske rimeligt spørgsmål her godt tre måneder senere....

20/08-2019

De foreninger, der inden på søndag får meldt sig til Foreningernes Dag, vil blive en del af hele den bazar-agtige størrelse, der udfolder sig den 14. september fra 10.00 til 14.00.

- Der vil til at ske rigtig meget i Hollands Gård og på Lille Torv. Men også Nygade, Skolegade og en del af Jernbanegade bliver inddraget, fortæller Birgitte Zimling.

- Den 10. september får alle at vide, hvor deres stand er placeret - eller først på den uge. Der er også en hoppeborg og lidt andet, der skal være plads til, siger Birgitte Zimling.