Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Artikler om foreningerne

13/09-2018

Guldborgsund Frivilligcenter går nye veje

Guldborgsund Frivilligcenter har afholdt generalforsamling med betydelige vedtægtsændringer på programmet. 45 foreninger mødte op i 28 graders varme for at stemme Guldborgsund Frivilligcenter ind i en helt ny æra. Alle foreninger stemte for forslaget, hvilket vidner om det store forarbejde bestyrelsen havde lagt i at forberede nye veje og nye samarbejdsmuligheder for frivilligcenteret i fremtiden.

12/09-2018

Guldborgsund Frivilligcenter har afgivet høringssvar på Guldborgsund Kommunes udspil til en Kommuneplan for de næste 4 år.

Selve høringssvaret kan du læse her.

12/09-2018

Kristian Krogh Hansen er ansat som udviklingskonsulent og rådgiver i Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Han vil denne dag holde et kursus om kulturmødet i det frivillige arbejde. Han vil give en introduktion til centrale kulturbegreber, tilgange til religion og deres betydning for dig og dit frivillige arbejde. Kurset vil handle om, hvordan du:

- Giver dit eget perspektiv på kultur og religion et grundigt eftersyn.
- Lærer at møde og kommunikere med mennesker, som har en anden kulturel eller religiøs baggrund end dig selv.
- Får redskaber, som du kan bruge til at reflektere over kulturens og religionens rolle i dit frivillige arbejde.

Kurset byder på oplæg, dialog, refleksion og øvelser i grupper og plenum. Du vil cirka en uge inden kursusdagen få tilsendt et par spørgsmål til refleksion og til brug på selve kurset.

15/06-2018

Vil du i din organisation også gerne arbejde mere målrettet, men har svært ved at overskue, hvordan man gør?

Forandringsteori er et stykke praktisk værktøj, som kan bruges til mange af hverdagens udfordringer, projektbeskrivelser, arrangementer og langsigtet planlægning ideudvikling og problemformulering. Det er en metode, som let kan bruges i en organisations arbejde, og frem for alt, så er den meget praktisk funderet. 

Kom og lær hvordan man finder en vej, og gå hjem med en råskitse, som kan skrives ren på kort tid. Du ender med overblik, gode argumenter, forslag til løsninger, fremtidig handling og gode mål at arbejde efter.

17/04-2018

Læs Årsbertningen for Guldborgsund Frivilligcenter

Årsberetningen kan åbnes fra hjemmesiden.

Du kan også få den på tryk ved at bestille den hos:
Signe tlf.: 54 82 00 55 mail sekr@fri-villig.dk

Husk og tilmeld dig til
Generalforsamling onsdag d. 16. maj 

(Selve indkaldelsen med dagsorden finder du i Årsberetningen på side 13.)

12/04-2018

I Guldborgsund Frivilligcenter byder vi den nye netværksgruppe Kreativ Selvindsigt & Arbejdsløshed velkommen!

I netværksgruppen vil samværet blive brugt til at skabe overblik over, hvordan arbejdsløsheden haar effekt på ens hverdag og selvopfattelse. Gennem kreativitet vil gruppen flytte rundt på tanker og overbevisninger, for at flytte fokus over på noget af det, der nærer os og giver os glæde i livet.

10/04-2018

Selvhjælpsgruppen PTSD Guldborgsund giver den PTSD-ramte mulighed for at tale med nogen, der selv har personlig erfaring med sygdommen.

Bent, der selv har PTSD, er tidligere politibetjent gennem 28 år. Han hjælper gennem egne erfaringer og oplevelser med at få talt om de svære ting omkring PTSD.

PTSD Guldborgsund rummer dig, som du er dér, hvor du er.

22/03-2018

12 genbrugsbutikker i Nykøbing Falster har i samarbejde med Guldborgsund Frivilligcenter fået lavet en samlet vejviser, der illustrerer de 12 genbrugsbutikkers adresser, logoer og kontaktoplysninger. Dermed er der nu skabt et godt overblik over byens genbrugsbutikker til gavn for alle!

Vejviseren kan hentes fysisk i Guldborgsund Frivilligcenter og i genbrugsbutikkerne eller downloades her

22/03-2018

Advokatvagten flytter fra Friserhuset til Guldborgsund Bibliotekerne, Kongensgade 43, 4800 Nykøbing Falster, 1. april 2018.

Indtil da er Advokatvagten stadig at finde i Friserhuset, Frisegade 25, 4800 Nykøbing Falster, i tidsrummet 16.30-18.00.

13/03-2018

Mangler du også svar på foreningsledelsens "best pratice", så kan du nu downloade den nye bog "At lede en sag" skrevet af bl.a. Leder af Center for Frivilligt Socialt Arbejde, Laura Augen.

Bogen er fyldt til randen med svar på alt fra økonomi til udvikling af ledelsen i foreninger. På næste side kan du se lidt af indholdsfortegnelsen - og vil du gerne have de 124 side i hånden, så kan den købes i Center for Frivilligt Socialt Arbejde for 50 kr.

Downaload bogen her