Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Værestedet Perronen Nykøbing F

Foreningsinformationer

Foreningsnavn: Værestedet Perronen Nykøbing F 
Kontakt: Jens Henriksen 
Adresse: Vendersgade 8 
Postnr/by: 4800 Nykøbing F 

Telefon: 22 93 03 34 
E-mailinfo@perron4800.dk 
Hjemmesidewww.perron4800.dk 

Frivillige: 30 

Medlemmer: 160

Aktivitet

Værestedet Perronen er et værested for områdets socialt udsatte. Perronen drives af en privat forening. Perronens kerneydelse er omsorg og værestedet er et fristed for socialt udsatte. Perronen drives af frivillige.

Under billederne findes en beretning fra Frivilligecenterets besøg hos Perronen.

Andet

Værestedet og aktivitetssted Perronen - for områdets socialt udsatte
Vendersgade 8
4800 Nykøbing F

Åben alle hverdage kl. 8:00 - 15:00

Henvendelse kan rettes til:
Formand Klavs Lauritzen Telefon: 40 85 13 92

Eller Jens Henriksen tlf. 22 93 03 34

Se alle billederne her

På besøg hos Peronnen:

Frivilligecenteret har været på besøg hos perronen, for at høre lidt om stedet og tankerne bag. Perronen blev startet tilbage i slutningen af 90’erne, og har siden starten udviklet sig meget. Omvendt af hvad man kan fristes til at tro så fik værestedet sit navn mange år før, der kom to togvogne i gården. Værestedet blev kaldt perronen, fordi det skulle være et sted for folk, der gerne vil videre i livet. I starten bestod perronen kun af en enkelt etage i det, der i dag kan betegnes som hovedbygningen. I dag har perronen udvidet sig til underetagen, samt nabobygningen såvel som de to togvogne.

Som nævnt tidligere er perronen et sted for folk der gerne vil videre i deres liv. Under besøget blev der fortalt en historie, der virkelig illustrerer, hvorfor Perronens funktion er vigtig. Der var to brugere af Perronen, en mand og en dame, og damen havde to anbragte børn. Først så blev manden ”clean”, og han hjalp derefter damen med at blive ”clean”. I dag lever de sammen, og har ovenikøbet fået børnene tilbage. Bare i det eksempel har Perronen været med til at forbedre livet markant for fire mennesker

Perronen er drevet af frivillige, og der er en masse tilbud til brugerne. Først og fremmest kan du være anonym, du bliver ikke registreret, og der er fuld tavshedspligt. Der kan købes morgen- og middagsmad, der er mulighed for at få et bad, der kan gås på nettet, der kan drikkes en kop kaffe, spilles billard osv. Perronen har en sygeplejerske samt en socialrådgiver tilknyttet. Det betyder at hjemløse blandt andet kan få behandlet sår, samt søge råd og vejledning i forhold til det offentlige. Om vinteren fungerer perronen også som et nødherberg, når det er for koldt til at sove udenfor.