Udskriv denne side       RSS feed med vores nyheder  

Socialt udsatte / netværk

Socialt udsatte / netværk

Næsten alle mennesker kan defineres som socialt udsat i perioder af livet. At være  socialt udsat betyder, at man lever i samfundets yderkant. At leve i yderkanten kan vise sig ved, dårligt helbred, sjælden tilknytning til arbejdsmarkedet, og at det er svært at drage nytte af samfundets almindelige tilbud.

At være socialt udsat betyde, at man har sværere ved at skabe et godt liv for sig selv og sin familie. Man kan hurtigt ryge ud i yderkanten, alle kan blive syge fysisk eller psykisk, miste deres arbejde, blive ramt af uheld eller skilsmisse.

Derfor er det vigtigt, at alle oplever, at det er helt i orden at få en håndsrækning af et andet menneske - hellere det og komme tilbage på sporet. Det er meget lettere at føle taknemmelighed på den lange bane end at skabe mening i tilværelsen i ensomhed, kamp og trods.

Netværk mellem mennesker, der har behov for at tale med ligestillede er stor. Det kan være misbrugere - og det lyder så voldsomt, men det kan være alle slags misbrug - spil - mad - sociale medier, det kan også være seksuelt misbrugte eller mennesker i sorg, se selv listen her ved siden af, som kan tale med hinanden om de specielle oplevelser, som de har til fælles. Gaven ved at blive forstået umiddelbart, er helt speciel, den gør os i stand til at slappe af - vi er ikke længere alene men kan spejle os i hinanden.

De Frivillige

De frivillige har et stort hjerte for mennesker der har det svært. De føler det let at tale med en hjemløs, hjælpe et barn med madpakken, tale om sorgen og alle de andre store følelser, som kan sætte livet under pres. Men også i denne gruppe er der brug for mennesker, der har flair for tal, kan opdatere hjemmesider, lave plakater, røre i gryder og sætte en hylde op. Meningen er klar - hjælp er mange ting, at gøre en forskel er det der betyder noget.

 

.