Teleslynge 1

Tekster  

Teleslynge 2

Tekster

Txt

 

 
09/11-2017

Det kan være svært at skulle tage et referat, hvis man ikke rigtig ved hvordan, men nogen skal jo gøre det så … Vil du lære lidt om forskellige typer referater, hvordan man hjælper en referent, når man er mødedeltager, lidt om forskellige metoder, og hvordan man forbereder sig på rollen som referent.

16/10-2017

Guldborgsund Frivilligcenter, holder efterårsferie i uge 42.

Alle arrangementer og vejledninger vil stadig blive afholdt i Frivilligcenteret. 

13/10-2017

Gå ind på Facebook og "SYNES GODT OM" Guldborgsund Frivilligcenter. 

Du vil løbende få informationer om, hvad der sker af aktiviter inden for det frivillige område. 

10/10-2017

Børne- og socialminister Mai Mercado og innovationsminister Sophie Løhde har i dag præsenteret regeringens nye civilsamfundsstrategi.

  "For mig har strategien to klare mål. Den skal bidrage til, at der bliver sat skub i frivilligheden i alle kroge af landet, og at flere uden for arbejdsmarkedet – særligt udsatte borgere - engagerer sig frivilligt. Netop når man står uden et job, er det måske endnu vigtigere at være frivillige og en del af et fællesskab," siger børne- og socialminister Mai Mercado i en pressemeddelelse.

Strategien er en del af regeringens oplæg til de kommende satspuljeforhandlinger og bliver dermed først vedtaget i forbindelse med Finanslovsforslagets vedtagelse senere på året.

09/10-2017

Fremtidens frivillige er dagens unge.

En lang formiddag med en flok unge blev til en miniundersøgelse som blandt andet fik de unge til at fortælle hvad der skal til, for at de kunne blive frivillige.

Hvilket de rigtigt gerne vil - og det er nok så vigtigt at holde fast i. Her er de unges udsagn, om det de synes er det vigtigste, hvis de have lyst til at deltage i et fællesskab.

Gensidig respekt, og sammenhold er et must. Og det skal DET være.

De unge skal tages imod med åbne arme og masser af kærlighed, ellers er de væk igen.

De unge vil rigtigt gerne hjælpe og gøre andre glade, det smitter og er ekstra ”humør-medicin”

09/10-2017

Dialogmødet ligger i år torsdag d. 26. oktober kl. 17 - 20 på SOPHIESKOLEN.

For at gøre klar til mødet, hvor der allerede nu er 60 tilmeldte, lukker vi centeret for henvendelser. Det betyder i praksis at Centeret er åbent MANDAG og TIRSDAG i den uge.

 

06/10-2017

Nu er efteråret for alvor ved at tage fat, med dens flotte farver og forhåbentlige blide vinde, og tiden er nu også moden til, at gå ind i planlægningsfasen vedr. afholdelsen af den 5. Nykøbing Messe (2018)

Er du eller din forening interesseret? 

 

05/10-2017

Det er et håb at alle aktive borger har lyst til at bruge Evigheden - den store udendørs motionsplads på det gamle stadion i Nykøbing F overfor Cementen. Der har været arbejdet på pladsen de sidste par år, og nu er det tid at åbne pladsen officielt.

Der inviteres til 5 kamp - holdene består af 5 personer, du kan tilmelde dit hold til Trine Frederiksen på atbf@guldborgsund.dk

Læs hele invitationen herunder.

04/10-2017

Vi anbefaler ofte at abonnere på relevante nyhedsbreve, og Ingerfair, som er et konskulentfirma, der ene og alene arbejder med frivillighed, er gode til at formidle guldkorn - stille de dumme spørgsmål og få rusket op i de forestillinger vi har om hvad frivillighed er.

"Typisk siger en ny frivillig ’ja’ ca. 21 dage før deres første arbejde/møde. I de tre uger skal den nye frivillige kontaktes mindst 2 gange pr. telefon eller mail. Bare et ’tak’ for dit engagement, lidt om arbejdet og hvad de skal forvente. Efter den første dag skal de kontaktes pr. telefon eller mail og have muligheden for at vende deres oplevelse med nogen".

27/09-2017

Socialministeren har nedsat en taskforce før sommerferien, som skulle udarbejde nogle anbefalinger til regeringen vedr. en ny Civilsamfundsstrategi. Den er nu kommet med nogle anbefalinger og du kan her læse, hvad det kan indebære for den lokale frivillige sociale indsats.

Det kan få meget stor betydning i forhold til, om vi som frivilligcenter fremover skal underlægges Statens Center for Frivilligt Socialt Arbejdes regler og retningslinjer, frem for vores nuværende demokratiske og lokalt forankrede vilkår.

 

 
Banegårdspladsen 1A  |  4800 Nykøbing F  |  Telefon 1: 5128 1205  |  Telefon 2: 5482 0055  |Mail: bli@fri-villig.dk