Kategori: Foreninger
Skrevet af: web
23/06-2017

Hvad siger loven om foreningernes brug af personoplysninger?


Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA) har opdateret deres oplysninger om reglerne for brug og behandling af personoplysninger. Den nye guide der er gældende frem til maj 2018, fortæller de om reglerne i persondataloven.

"Vi har udgivet en ny online guide til foreninger om reglerne for brug og behandling af personoplysninger. I guiden får du svar på hvilke oplysninger, som fra nu og frem til maj 2018 er omfattet af Persondataloven. Læs om, hvornår I må registrere oplysninger om fx brugere, frivillige og medlemmer og hvordan I opbevarer de personlige oplysninger. Du kan også se, hvornår og hvordan I må bruge billeder af frivillige, brugere og medlemmer på jeres hjemmeside og sociale medier".

Hent guiden her

Eu vedrager til maj en ny persondatalforordning.

"Forordningen forventes at få stor betydning for, hvordan offentlige og private virksomheder må indhente, bruge og opbevare personlige data. Hvordan de nye EU-regler konkret vil påvirke foreninger og frivillige organisationers brug og behandling af personoplysninger, ved vi først, når Folketinget har behandlet forordningen i efteråret 2017" citat CFSA.

Du kan følge med på CFSA's hjemmeside. Du kan også på CFSA's hjemmesiden finde mange flere informationer om den frivillige indsats.