Kategori: Foreninger
Skrevet af: web
11/03-2019

Tavse børn - et foredrag om selektiv mutisme torsdag d. 11. april kl. 18


SELEKTIV MUTISME - HVAD ER DET?

Derhjemme er der ingen problemer. Barnet fortæller historier, snakker, griner og leger. I børnehaven eller skolen træder tavsheden ind. Forældrene kan ikke genkende pædagogernes og lærernes beskrivelse af deres barn – og omvendt kan pædagogerne og lærerne ikke forstå forældrenes beskrivelse af barnet. Sådan lyder virkeligheden for børn med selektiv mutisme.

Selektiv mutisme er en tilstand, hvor barnet har normal talefærdighed i visse situationer, men er stum i andre, relativt veldefinerede situationer.

Børnepsykolog Aino Holm har specialiseret sig inden for børn med selektiv mutisme. Hun kender til de mange forskellige problemstillinger og fejldiagnoser, der kan opstå i arbejdet med disse børn.

”Det er ikke sjældent, at jeg har oplevet, at børn med selektiv mutisme ender med en forkert diagnose, som ikke har noget med angst at gøre. Der er tilfælde, hvor den selektive mutisme er blevet overset og taget for at være en anden lidelse, hvor barnet ender med at blive behandlet som et autistisk eller opmærksomhedsforstyrret barn.” fortæller børnepsykolog Aino Holm.

Kendskabet til selektiv mutisme blandt psykologer og terapeuter inden for psykiatrien er mangelfuld – og i nogle tilfælde ikke-eksisterende.

Derfor bliver det en meget interessant og uddybende aften, når Aino Holm kommer til Friserhuset i Nykøbing Falster og holder foredrag om børn med selektiv mutisme.

Foredraget foregår torsdag d. 11. april klokken 18 i Friserhuset, Frisegade 25, 4800 Nykøbing Falster. 

Tilmelding skal foregå på telefon 54 82 00 55 eller mail sekr@fri-villig.dk senest torsdag d. 4. april. Det er gratis at deltage.