Kategori: Foreninger
Skrevet af: web
08/03-2019

Find din forenings mål


Seks ud af ti aktive i frivillige organisationer oplever at der er uklare mål for, hvad de skal nå.

Hvilket - alt andet lige - ikke er godt.

Derfor har Ingerfair skabt en frivillig-strategi. Man kunne også kalde det en engagements-plan, eller noget helt tredje; det vigtige er, at man skal ville noget med det friviilige engagement. Ingerfair er et frivilligt konsulentfirma, og det er stedet hvor meget af den viden, vi har om frivillige organisationer er samlet.

-alm

I efteråret 2018 gennemførte Ingerfair en større undersøgelse og tallene herfra viste nogle problemer.

Seks ud af ti frivillige mangler klare mål for arbejdet. Men seks ud af ti oplever dog også, at deres nærmeste leder har en god forståelse af at arbejde med frivillige.

Kun én ud af ti oplever at deres organisation har den rigtige prioritering, når det handler om mål med at have frivillige aktivister. På ønskesedlen er bedre finansiering, og bedre kommunikation både internt og eksternt.

Syv ud af ti oplever at deres organistion evaluerer det frivillige arbejde og dets betydning. Desværre oplever kun halvdelen af disse, at der oparbejdes en viden. Man gemmer ikke sine fund.

Derfor mener Ingerfair at en frivillig-strategi er på sin plads. Den kan flytte din organisation fremad på en række områder.

Direktøren for Ingerfair, Frederik C. Boll, har skrevet en bog om emnet; Frivillig-strategier og frivillig-politiker, der virker. Der afholdes to-go-seminar om emnet den 21. marts i København og den 26. marts.i Odense.