Kategori: Foreninger
Skrevet af: web
20/06-2019

Katte SOS fejrer fødselsdag


Sydhavsøernes katte SOS kan den 12. august fejre fire års fødselsdag. Det har man valgt at fejre med en lille begivenhed den 10. august. Der kommer mere information om den sag senere.

Sydhavsøernes Katte SOS blev egentlig startet ved en tilfældighed. Jeanette Vellier havde tre katte og var tilfreds. Men en dag så hun en sort, langhåret kat, og tog den til dyrlæge. Katten var gravid og før Jeanette Vellier vidste af det, var hun involveret i at redde katte. Nu har hun 25-27 kattemødre, og de har et skiftende antal katte at passe. I øjeblikket 11 kuld.

- Vi planlægger at holde en lille event den 10. august, fortæller Jeanette Vellier. Men der kommer mere om foreningen og eventen, når vi kommer nærmere selve dagen.

Foreningen er med i gruppen af andre medlemmer.

Pressemeddelelse:

Den 12. august 2019 har Sydhavsøernes Katte SOS fire års fødselsdag. Det har været en tid med både op - og nedture, men aldrig en stille tid. Og ikke mindst: Der er hjulpet masser af katte. Jeanette Vellier havde egentlig ikke planer om at starte nogen som helst. For fem år siden havde hun tre katte og var tilfreds med tingene.

Men så opdagede hun en sort, langhåret kat, der hang omkring huset og virkede nysgerrig. Jeanette Vellier tog katten med til dyrlægen – og da hun løftede den op, kunne hun se, at den stadig gav die. Hun fulgte katten til sine killinger og fik dem hjem til sig. Og senere fik hun dem ud til gode hjem. Hun kontaktede Kattens Værn og de opfordrede hende til at starte en gruppe på Facebook, så man kunne få Guldborgsund Kommune til at lave en aftale med Kattens Værn, så kattene kunne få hjælp. Og derfra er det gået slag i slag. Nogle måneder er der mange katte, nogle måneder er der få.

- I øjeblikket har mine plejere 11 missemødre med tilhørende kuld, beretter Jeanette Vellier. Sydhavsøernes Katte SOS har 25-27 plejefamilier, som man fast bruger. Næsten alle midler til foreningens drift kommer fra private donationer.

Målet er, at få de katte, der kan socialiseres og knytte sig til mennesker, formidlet til gode hjem. Kan de ikke det, bliver det først og fremmest forsøgt, om de kan komme tilbage En del vildkatte kan ikke tilpasses et nyt liv. Alle kattene bliver neutraliseret, mærket, vaccineret og tjekket for sygdomme inden de forlader gruppens plejere. Men Sydhavsøernes Katte SOS er en frivillig gruppe med benene på jorden. Gruppen ved godt, at den ikke kan frelse alle katte; men den kan gøre en forskel for mange. Som den danske filosof Villy Sørensen engang sagde: Én svale gør ingen sommer. Men den gør, hvad den kan.

- Vi planlægger at holde en lille event den 10. august, fortæller Jeanette Vellier.

Det bliver holdt på Varmestuen i Jernbanegade, og alle, der har et hjerte, der banker for katte er velkomne til at kigge forbi.

- Mange af mine plejere og mange, der finder katte, kender jeg jo kun fra vores Facebook-grupper. Så nu får vi en mulighed for at hilse på hinanden, beretter Jeanette Vellier.