Kategori: Foreninger
Skrevet af: web
12/08-2019

Svindlere i sommersol


Nu er sommeren ved at være overstået, børnene er vendt tilbage til skolen og vejen er atter fyldt med biler.

Rundt om i landet sidder desværre en del små foreninger, som har fået franarret større eller mindre veløb.

- Der er tale om gennemtænkt svindel, siger Suzette Frovin fra center for Frivilligt Socialt Arbejde.

I korte træk går svindlen ud på, at man på foreningens hjemmeside ser, hvem der er på fere og hvem der passer gesjæften i ledernes fravær.

- De pågældende mailer så kassereren fra formandens mail-adresse og beder om en straks-udbetaling. Ikke et kæmpebeløb, som ville få folk til at studse, men en net sum, trods alt, fremhæver Suzette Frovin.

Det er ikke formandens mail, men en der ligner meget. Og det er dygtige folk, der står bag bedrageriet. i hvert fald på den tekniske side.

- Hvad man skal bemærke er, om teksten ligner noget, der er auto-oversat. Man skal også se efter, at det står lidt vagt, hvem der egentlig skal have pengene og hvorfor. 4238 Euro til en modtager i dag. Svindleren har ikke en gnist af anelse om, hvem der kunne være relevante modtagere og holder sig derfor til helt generelle termer.

Det er vigtigt at være opmærksom på besynderligt sprog. Medn midst lige så vigtigt er det at have en helt fast procedure for, hvad man gør hvis der skal ske udbetalinger. Hvis nogen forsøger at kortslutte den procedure, skinner svindelen tydeligere igennem.

Så de, der ikke har oplevet problemet denne sommer skulle være sikre nu. Men få procedurer på plads, undgå så vidt muligt at have for mange oplysninger om formand, næstformand, kasserer og andre vigtige personer på hjemmesiden eller Facebook-siden.

...